Vacature DigiTaalhuis coördinator

16 juni 2022

Het DigiTaalhuis voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden is op zoek naar een coördinator. Het DigiTaalhuis is een lokaal taalnetwerk voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Wil jij echt een verschil maken in het leven van mensen? Zorgen dat ze weer goed mee kunnen doen in de maatschappij? Weet je met jouw enthousiasme anderen te stimuleren en zit netwerken in je bloed? Dan is deze functie misschien wel wat voor jou. Lees hier alles over de vacature.

Vrijwilligers Son en Breugel rondden training succesvol af

16 juni 2022

In MooiSonenBreugel verscheen recent een verhaal over het Taalpunt in Son en Breugel. De taalvrijwilligers daar volgden een training van Taalkracht. In het artikel vertellen de vrijwilligers over de taallessen die ze verzorgen én over de training die ze kregen van onze collega Inge. ”In de training leren we hoe we het beste kunnen omgaan …

De Taalkracht van Yildiz Ünlü. Wat is die van jou?

9 juni 2022

Yildiz Ünlü is één van onze cursisten die Nederlandse les volgt. ‘’Ik heb bij Taalkracht de Nederlandse taal leren spreken, lezen en luisteren. En ik vertrouw mezelf om de taal te spreken. Vooruit kunnen in Nederland, me thuis voelen en een baan vinden. Dat is mijn Taalkracht.’’ Yildiz’ hele verhaal horen? Bekijk dan het filmpje. …

Dutch Technology Festival op zaterdag 11 juni

25 mei 2022

Kom je ook naar het Dutch Technology Festival? Het festival start met een pre-event op zaterdag 11 juni op de Brainport Industries Campus (BIC). Verschillende opleidingen van onze school, het Summa College, laten technologische en innovatieve ontwikkelingen zien. Wat dacht je van bijvoorbeeld virtual reality, robots, programmeren, 3D-printing en auto’s op waterstof?! Zo proberen de …