Vrijwilligers Son en Breugel rondden training succesvol af

16 juni 2022
In MooiSonenBreugel verscheen recent een verhaal over het Taalpunt in Son en Breugel. De taalvrijwilligers daar volgden een training van Taalkracht.
In het artikel vertellen de vrijwilligers over de taallessen die ze verzorgen én over de training die ze kregen van onze collega Inge. ”In de training leren we hoe we het beste kunnen omgaan met onze deelnemers. We moeten rekening houden met cultuurdiversiteit, maar ook met verschillen in het kunnen leren en het taalniveau van de deelnemers.” Het betrof een zeer leerzame training met een positief resultaat. ,,Als je dan op vrijdagochtend met veertien enthousiaste taalvrijwilligers een pittige en plezierige training mag volgen, word je blij van de positieve groepsdynamiek. Superblij!’’. Na succesvolle afronding van de training ontvingen de vrijwilligers dan ook hun certificaat.
Wij worden weer blij van zo’n mooi artikel. Jij ook?! Lees het artikel hier.

De Taalkracht van Yildiz Ünlü. Wat is die van jou?

9 juni 2022

Yildiz Ünlü is één van onze cursisten die Nederlandse les volgt. ‘’Ik heb bij Taalkracht de Nederlandse taal leren spreken, lezen en luisteren. En ik vertrouw mezelf om de taal te spreken. Vooruit kunnen in Nederland, me thuis voelen en een baan vinden. Dat is mijn Taalkracht.’’ Yildiz’ hele verhaal horen? Bekijk dan het filmpje. …

Dutch Technology Festival op zaterdag 11 juni

25 mei 2022

Kom je ook naar het Dutch Technology Festival? Het festival start met een pre-event op zaterdag 11 juni op de Brainport Industries Campus (BIC). Verschillende opleidingen van onze school, het Summa College, laten technologische en innovatieve ontwikkelingen zien. Wat dacht je van bijvoorbeeld virtual reality, robots, programmeren, 3D-printing en auto’s op waterstof?! Zo proberen de …

Vacature accountmanager Participatie

16 mei 2022

Taalkracht zoekt een accountmanager Participatie. De accountmanager wordt ingezet in twee teams. In Team Taalkracht in het kader van ‘de aanpak laaggeletterdheid’. En in Team Summa & Bedrijf. Beide teams zijn onderdeel van het Summa College. Dus, zoek je werk in een omgeving met echt maatschappelijke meerwaarde? En wil je een gevarieerde baan waarin je …