De Taalkracht van onze stagiaire Marianne

23 juni 2022

Marianne, onze stagiaire, helpt cursisten om de Nederlandse taal te leren. Dat geeft haar een enorm dankbaar gevoel. ,,Je kan iemand iets meegeven wat zo waardevol is. Taal maakt dat je jezelf kan laten zien. Een deelnemer die zichzelf kan voorstellen of die trots is om een telefoongesprek te voeren om informatie te vragen. Daar word ik echt blij van!’’. Aan het compliment dat Marianne van een cursist kreeg, denkt ze dan ook met veel plezier terug: ‘’Doordat ik in jouw les echt moest bellen, heb ik meer zelfvertrouwen om buiten de les meer te durven.’’

Marianne haar Taalkracht? Geduld en aandacht voor elke cursist. ,,Ik motiveer ze om de taal te leren en in zichzelf te geloven.’’ Wat is jouw Taalkracht?! Ontdek het samen met ons door je aan te melden op deze website.

Vacature DigiTaalhuis coördinator

16 juni 2022

Het DigiTaalhuis voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden is op zoek naar een coördinator. Het DigiTaalhuis is een lokaal taalnetwerk voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Wil jij echt een verschil maken in het leven van mensen? Zorgen dat ze weer goed mee kunnen doen in …

Vrijwilligers Son en Breugel rondden training succesvol af

16 juni 2022

In MooiSonenBreugel verscheen recent een verhaal over het Taalpunt in Son en Breugel. De taalvrijwilligers daar volgden een training van Taalkracht. In het artikel vertellen de vrijwilligers over de taallessen die ze verzorgen én over de training die ze kregen van onze collega Inge. ”In de training leren we hoe we het beste kunnen omgaan …

De Taalkracht van Yildiz Ünlü. Wat is die van jou?

9 juni 2022

Yildiz Ünlü is één van onze cursisten die Nederlandse les volgt. ‘’Ik heb bij Taalkracht de Nederlandse taal leren spreken, lezen en luisteren. En ik vertrouw mezelf om de taal te spreken. Vooruit kunnen in Nederland, me thuis voelen en een baan vinden. Dat is mijn Taalkracht.’’ Yildiz’ hele verhaal horen? Bekijk dan het filmpje. …