De Taalkracht van onze 88-jarige cursist Steef Nagtzaam

3 oktober 2022
Weet je wat de Taalkracht van de 88-jarige Steef Nagtzaam is? Dat hij de cursus Digitale Vaardigheden volgt en mede daardoor digitaal goed vooruit kan. Lees zijn ervaring hieronder!
‘’Wat doet iemand wanneer hij in een flyer van Taalkracht leest: ‘Cursus Digitale Vaardigheden’? Daar ik zelf in bezit ben van een twaalf jaar oude PC, iPad, laptop en iPhone kan ik best nog wat info gebruiken om deze apparaten optimaal te gebruiken. De evolutie in de digitale wereld heeft in de laatste tien jaar namelijk grote sprongen gemaakt die ik gemist heb. Dus als 88-jarige schrijf ik me in op de ‘Cursus Digitale Vaardigheden’. Ik had al veel positieve verhalen over de cursus gehoord. Vooral persoonlijk aandacht, werken op eigen tempo en goede uitleg vind ik belangrijk. Ik ben heel tevreden over de cursus. Ismaël is een fantastische docent die écht naar je luistert en de lesstof heel goed uitlegt. Dankzij hem heb ik me in korte tijd sterk ontwikkeld op het gebied van digitale vaardigheden. Als basis begint men het bedienen van een laptop. En ook aparte oefeningen zoals betalingen doen, reizen boeken, online aankopen, gezondheidszaken, informatie opzoeken enz. Ook zijn er enkele gezamenlijke opdrachten zoals het maken van een kalender, verjaardagskaarten en visitekaartjes. Ik heb al veel bijgeleerd. Al gaat het naar mijn zin wat langzaam, maar dat komt door mijn leeftijd.’’
Wauw, wat zijn wij trots op Steef en onze docent Ismaël. Een geweldig voorbeeld van hun Taalkracht.

Schooluitje naar Dierenrijk Nuenen

12 september 2022

Vorige week stond ons schooluitje op het programma! Cursisten en medewerkers brachten een bezoek aan Dierenrijk Nuenen. Het was een fantastische, leerzame en gezellige dag. Wat deze dag extra speciaal maakte, is dat het initiatief voor het schoolreisje van één van onze cursisten kwam. Zij vroeg waarom we als volwassen leerders niet op schoolreisje gingen. …

Subsidie op taaltrainingen

5 september 2022

Wist je dat…? Via de regeling Tel mee met Taal kunnen bedrijven zich aanmelden voor subsidie op taaltrainingen. Jaarlijks is deze subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Bedrijven kunnen zo investeren in basisvaardigheden – taal, rekenen en werken op de computer – op de werkvloer. Voor wie? …

Zomerschool draait op volle toeren

30 augustus 2022

ZOMERSCHOOL | Onze zomerschool draait nog steeds op volle toeren. We zijn trots dat we onze cursisten ook in de zomer les kunnen geven. Dat we nu ook regelmatig onderwijs buiten het klaslokaal geven, is erg leuk. Zo gaan we naar de supermarkt, de bibliotheek, de markt, de Ontdekfabriek en we maken stadswandelingen op verschillende …