Taalvrijwilligers voor in de les gezocht!

7 november 2022

Wij zijn hard op zoek naar toppers willen ondersteunen in onze lessen Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden! Als vrijwilliger geef je samen met de docent onderwijs aan een groep volwassen leerders. Je taken kunnen variëren van bijvoorbeeld het begeleiden van een klein groepje tot het helpen met computeren.

Word je hier enthousiast van?
Meld je dan aan bij Maatje040 als taalmaatje en geef aan dat je specifiek in onze lessen wilt helpen. Neem contact op met Samia Ellemsi, coördinator Taalmaatje. Telefoon: 06-30484625 of mail: samiaellemsi@maatje040.nl

Of mail direct naar ons op info@taalkracht.nl
We regelen de aanmelding bij Maatje040 vervolgens samen met je.

 

Samen pakken we laaggeletterdheid aan

17 oktober 2022

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Dat levert in het dagelijks leven veel problemen op. Taalkracht biedt oplossingen. En als bedrijf kun je ook helpen om laaggeletterdheid aan te pakken. Verkeersregelaar Wil heeft het laagste niveau van de lts gedaan en is daarna meteen gaan werken. Hij kan moeilijk lezen …

Een traject over ‘veiligheid en taal’ bij Renewi

10 oktober 2022

Bij Renewi, dé afvalverwerker in de regio, werken veelal laaggeletterde Poolse medewerkers. Samen met Renewi hebben wij een traject ontwikkeld voor deze medewerkers dat zich richt op veiligheid en taal. Met dit traject zet Renewi zich in voor de ontwikkeling en daarmee voor de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dat is de Taalkracht van Renewi!

De Taalkracht van onze 88-jarige cursist Steef Nagtzaam

3 oktober 2022

Weet je wat de Taalkracht van de 88-jarige Steef Nagtzaam is? Dat hij de cursus Digitale Vaardigheden volgt en mede daardoor digitaal goed vooruit kan. Lees zijn ervaring hieronder! ‘’Wat doet iemand wanneer hij in een flyer van Taalkracht leest: ‘Cursus Digitale Vaardigheden’? Daar ik zelf in bezit ben van een twaalf jaar oude PC, …