Nederlands oefenen in de praktijk

16 januari 2023

Onze klassen oefenen regelmatig Nederlands in praktijksituaties. Dat betekent dat we op pad gaan óf dat de praktijk naar de klas wordt gehaald.

We laten je graag een paar mooie voorbeelden zien. Een wandeling door de natuur om bijvoorbeeld de namen van dieren, planten en kleuren te oefenen. Maar ook een speurtocht in de drogisterij: medicijnen zoeken, doses lezen en vragen stellen aan een medewerkster. Daarnaast werd een bezoekje aan de apotheek gebracht.

In andere klassen wordt de praktijk naar binnen gehaald. Zo werd er een lesje band plakken gegeven toen bleek dat de cursisten dit niet konden. En op verzoek van cursisten stond een minilesje Brabants dialect op het programma. Onze docent leerde trouwens nog een nieuw woord: skottelslet. Weet jij wat dit betekent?

Leren in de praktijk! Dat is onze Taalkracht. Wat is die van jou? Meld je aan op onze school om het te ontdekken.

De Taalkracht van cursist én vrijwilliger Jian

19 december 2022

Van cursist naar vrijwilliger. Jian deed het. Eerder nam hij enthousiast deel aan de lessen in de Alfabetiseringsgroep. De cursisten in deze groep zijn niet gewend aan het Nederlandse schrift. Ze leren dus Nederlands én een nieuw geschrift. De lessen gingen Jian goed af. Zo goed dat hij is doorgestroomd naar een hoger niveau. Wat …

Taalkracht behaalt social return on investment-doelstelling

28 november 2022

Taalkracht is trots op het ruimschoots behalen van de social return on investment-doelstelling. Een supermooi resultaat waar we heel blij mee zijn! Vanuit onze overeenkomst met de Gemeente Eindhoven is het streven dat een deel van ons personeel uit bijvoorbeeld een uitkeringssituatie komt of al een langere tijd niet werkzaam is geweest. Wij zetten hier …

Miljoenen voor aanpak laaggeletterdheid in Eindhoven en omgeving

25 november 2022

De Rijksoverheid heeft Zuidoost-Brabant gevraagd als een van de twee proefgebieden voor innovatieve scholing van laagopgeleiden en laaggeletterden. De regio speelde zich in de kijker door de succesvolle aanpak op dit gebied van onder meer Taalkracht. Deze instelling, onderdeel van Summa College, gaat de komende twee jaar in nauw overleg en samenwerking met onder meer …