Taalkracht: sterker met taal, rekenen en de computer

Om sterk te staan in de samenleving, is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst, dat je kunt rekenen en digitaal vaardig bent. Het is de basis waarop talent verder kan groeien. Taalkracht is dé specialist in Brainport Regio Eindhoven om volwassenen sterker te maken in taal, rekenen en het werken met de computer. We zijn er voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. En voor de groeiende groep kenniswerkers in Brainport Regio Eindhoven die Nederlands willen leren.

Summa College

Taalkracht is onderdeel van Summa College, dé mbo-instelling in de regio Eindhoven. De docenten zijn ervaren, bekwaam, betrokken en weten cursisten te motiveren. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken en de drempel zo laag mogelijk houden. Daarom zijn de lessen gratis, geven we ook in de avonduren les en vinden de lessen plaats bij de cursist in de buurt. Dus niet alleen in de Eindhovense wijken, maar ook in omliggende gemeenten als Bergeijk, Best, Bladel, Budel, Eersel, Nuenen, Son & Breugel en Valkenswaard.

Les op maat

We zijn geworteld in het lokale en regionale netwerk. We leggen verbinding met partijen als WIJeindhoven, bedrijven, uitzendbureaus en andere Summa-scholen. Samen stemmen we ons aanbod zo goed mogelijk af op de behoefte van cursisten en de desbetreffende partner. Ook werken we samen met gemeenten, Stichting Lezen & Schrijven, bibliotheken, wijk- en buurthuizen. Dankzij het brede scala aan partners en onze up-to-date onderwijsmethoden kunnen we les op maat geven. Zodat cursisten leren in het tempo dat bij hen past.

Wat is Taalkracht?

Om sterk te staan in de samenleving, is het belangrijk dat je de Nederlandse taal kunt gebruiken, dat je kunt rekenen en digitaal vaardig bent. Het is de basis waarop jouw talent verder kan groeien. Taalkracht is dé specialist in Brainport Regio Eindhoven om volwassenen sterker te maken in taal, rekenen en het werken met de computer. Onze cursussen zijn gratis én altijd dichtbij huis.