Stimuleer mensen om mee te doen in de samenleving

In Nederland hebben 1 op 6 mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Als professional kun je mensen stimuleren om een training in taal, rekenen of computeren (digitale vaardigheden) te volgen. Zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Wij geven deze cursussen:

 • NT1 (Nederlands als eerste taal)
  Voor Nederlanders die moeite hebben met lezen of schrijven. Zij leren beter Nederlands te lezen, te schrijven en te spreken. Zodat ze zelf post en e-mails kunnen lezen, (klein)kinderen kunnen voorlezen en een e-mail of app kunnen schrijven.
 • NT2 (Nederlands als tweede taal)
  Voor (bijvoorbeeld) niet-Nederlanders. Zij leren de Nederlandse taal lezen, schrijven en spreken.
 • Ouders en Taal
  Op diverse basisscholen geven wij lessen Nederlands met als doel de ouderbetrokkenheid van de ouders bij de school van hun kinderen te vergroten.
 • Rekenen
 • Computeren (digitale vaardigheden)

Alle cursussen zijn gratis en worden gegeven door ervaren en betrokken docenten. Na de aanmelding nodigen we de cursist uit voor een intake. In dat gesprek stellen we het niveau van de cursist vast en kijken we in welke groep hij of zij het beste past. We proberen de cursist in te plannen op een locatie dicht bij hem of haar in de buurt.

Voor wie?

Om deel te nemen aan een van deze cursussen, geldt een aantal voorwaarden.
De cursist:
 • is ouder dan 18 jaar.
 • woont in Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven of Waalre.
 • is niet inburgeringsplichtig. Geldt er wel een inburgeringsplicht? Kijk dan op de site van Werkvloer Taal.
 • is gemotiveerd en volgt alle lessen. Alleen bij ziekte en uitzonderingen kan de cursist vrij krijgen.

Daarom Taalkracht

Veel cursisten van Taalkracht zijn enorm gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren of te leren rekenen of computeren. Ze gaan op hun eigen tempo vooruit en doen mee in de samenleving. Ze vinden Taalkracht een fijne en gezellige leeromgeving en zijn erg tevreden over de persoonlijke feedback van docenten. De cursisten voelen zich gehoord. Doordat de docent de cursisten veel zelf laat doen in de les, leren ze van en met elkaar. De verschillende culturele achtergronden stimuleren dat. Het zorgt voor bijzondere gesprekken en een goede band met elkaar.

Taalkracht is door cursisten beoordeeld met een 8,6! En daar zijn we trots op.

Quote:

Doordat ik moeite had met lezen, begreep ik het rapport van mijn kind niet. Door een taalcursus bij Taalkracht, lukt het me nu wel. Ik kan haar nu zelfs helpen bij haar huiswerk. Dat is mijn Taalkracht!