Luisteren: wat hoor je?

Leer je oren Nederlands horen! In deze workshop oefen je met docent Gaiane het verstaan van de Nederlandse klanken. Korte en lange klanken, ‘stukjes’ van woorden, teksten van liedjes en nog veel meer.

Iedereen is welkom!

 

Nederlandse klanken: de sjwa

De wat?! De sjwa! Je hebt hem nu twee keer gelezen, want het is de klank van het woordje ‘de’.
Een klank die je het meest van alle klanken hoort en ook moet kunnen spreken. En soms hoor je hem zelfs terwijl hij er eigenlijk niet is… Je kunt veel zeggen en leren over deze klank. Dat gaan we doen in deze workshop. En docent Betty helpt jou hierbij.

 

Nederlandse klanken: de EU/UI…

2 letters, maar toch 1 klank… We noemen dat tweetekenklanken en die zijn voor Nederlanders heel normaal! Maar ze zijn ook heel moeilijk als je de taal moet leren. Kom naar deze workshop en oefen met docent Betty de tweetekenklanken. Je luistert, je verstaat, je herkent, je schrijft. Na deze workshop vind jij tweetekenklanken gemakkelijk.

 

Uitspraak

Leuk, al die Nederlandse klanken, maar hoe spreek je ze uit? Er zijn zo veel meer klanken dan letters! Docent Gaiane oefent de klanken met je en kan je tips geven. Hierna kun jij de uitspraak verder oefenen zo klink je snel helemaal Nederlands!

 

Luisteren en uitspraak

Test jezelf in deze workshop! Deze workshop combineert wat je geleerd hebt in de workshops Luisteren en Uitspraak. Maar je kunt ook meedoen als je de andere workshops niet gedaan hebt. We nemen een paar echte Nederlandse klanken en laten jou oefenen: welke heb je gehoord en kun je ze goed doorgeven aan een ander? Docent Gaiane is er om je hierbij te helpen!