Schooluitje naar Dierenrijk Nuenen

12 september 2022

Vorige week stond ons schooluitje op het programma! Cursisten en medewerkers brachten een bezoek aan Dierenrijk Nuenen. Het was een fantastische, leerzame en gezellige dag.

Wat deze dag extra speciaal maakte, is dat het initiatief voor het schoolreisje van één van onze cursisten kwam. Zij vroeg waarom we als volwassen leerders niet op schoolreisje gingen. Ze schreef zelf een brief naar onze directeur met deze vraag. Ze kreeg als antwoord dat ze een educatief uitje mocht organiseren. En zo gebeurde dat ongeveer twintig van onze NT1-cursisten naar de Beekse Bergen gingen. Het uitje van vorige week, naar Dierenrijk Nuenen, is nog steeds op initiatief van dezelfde cursist. Daarmee is het schoolreisje uitgegroeid tot een trip met alle cursisten van Taalkracht. Dat is pas Taalkracht!

Subsidie op taaltrainingen

5 september 2022

Wist je dat…? Via de regeling Tel mee met Taal kunnen bedrijven zich aanmelden voor subsidie op taaltrainingen. Jaarlijks is deze subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Bedrijven kunnen zo investeren in basisvaardigheden – taal, rekenen en werken op de computer – op de werkvloer. Voor wie? …

Zomerschool draait op volle toeren

30 augustus 2022

ZOMERSCHOOL | Onze zomerschool draait nog steeds op volle toeren. We zijn trots dat we onze cursisten ook in de zomer les kunnen geven. Dat we nu ook regelmatig onderwijs buiten het klaslokaal geven, is erg leuk. Zo gaan we naar de supermarkt, de bibliotheek, de markt, de Ontdekfabriek en we maken stadswandelingen op verschillende …

De Taalkracht van onze stagiaire Marianne

23 juni 2022

Marianne, onze stagiaire, helpt cursisten om de Nederlandse taal te leren. Dat geeft haar een enorm dankbaar gevoel. ,,Je kan iemand iets meegeven wat zo waardevol is. Taal maakt dat je jezelf kan laten zien. Een deelnemer die zichzelf kan voorstellen of die trots is om een telefoongesprek te voeren om informatie te vragen. Daar …