Schooluitje naar Dierenrijk Nuenen

12 september 2022

Vorige week stond ons schooluitje op het programma! Cursisten en medewerkers brachten een bezoek aan Dierenrijk Nuenen. Het was een fantastische, leerzame en gezellige dag.

Wat deze dag extra speciaal maakte, is dat het initiatief voor het schoolreisje van één van onze cursisten kwam. Zij vroeg waarom we als volwassen leerders niet op schoolreisje gingen. Ze schreef zelf een brief naar onze directeur met deze vraag. Ze kreeg als antwoord dat ze een educatief uitje mocht organiseren. En zo gebeurde dat ongeveer twintig van onze NT1-cursisten naar de Beekse Bergen gingen. Het uitje van vorige week, naar Dierenrijk Nuenen, is nog steeds op initiatief van dezelfde cursist. Daarmee is het schoolreisje uitgegroeid tot een trip met alle cursisten van Taalkracht. Dat is pas Taalkracht!

Subsidie op taaltrainingen

5 september 2022

Wist je dat…? Via de regeling Tel mee met Taal kunnen bedrijven zich aanmelden voor subsidie op taaltrainingen. Jaarlijks is deze subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Bedrijven kunnen zo investeren in basisvaardigheden – taal, rekenen en werken op de computer – op de werkvloer. Voor wie? …

Zomerschool draait op volle toeren

30 augustus 2022

ZOMERSCHOOL | Onze zomerschool draait nog steeds op volle toeren. We zijn trots dat we onze cursisten ook in de zomer les kunnen geven. Dat we nu ook regelmatig onderwijs buiten het klaslokaal geven, is iets waar we enorm trots op zijn. Zo gaan we naar de supermarkt, de bibliotheek, de markt, de Ontdekfabriek en …

Workshops zomerschool 2022

5 juli 2022

De volgende workshops kun je volgen tijdens de zomerschool. Als je twijfelt over welke workshop aansluit bij jouw niveau en wat je wilt leren, kun je dat aan je docent vragen of je kiest voor een workshop onder “alle niveaus”. De workshops worden op verschillende tijden en locaties gegeven. Na het aanmelden krijg je een …