Vacature NT2-docent

21 november 2022

Taalkracht is op zoek naar een NT2-docent. Ben jij enthousiast over volwasseneducatie? Weet jij waarom een goede beheersing van de basisvaardigheden belangrijk is? Dan is dit je kans om te solliciteren. Als NT2-docent help jij cursisten om sterker te worden in taal, rekenen en de computer.

Klik hier voor de vacature.

Taalvrijwilligers voor in de les gezocht!

7 november 2022

Wij zijn hard op zoek naar toppers willen ondersteunen in onze lessen Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden! Als vrijwilliger geef je samen met de docent onderwijs aan een groep volwassen leerders. Je taken kunnen variëren van bijvoorbeeld het begeleiden van een klein groepje tot het helpen met computeren. Word je hier enthousiast van? Meld je …

Samen pakken we laaggeletterdheid aan

17 oktober 2022

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Dat levert in het dagelijks leven veel problemen op. Taalkracht biedt oplossingen. En als bedrijf kun je ook helpen om laaggeletterdheid aan te pakken. Verkeersregelaar Wil heeft het laagste niveau van de lts gedaan en is daarna meteen gaan werken. Hij kan moeilijk lezen …

Een traject over ‘veiligheid en taal’ bij Renewi

10 oktober 2022

Bij Renewi, dé afvalverwerker in de regio, werken veelal laaggeletterde Poolse medewerkers. Samen met Renewi hebben wij een traject ontwikkeld voor deze medewerkers dat zich richt op veiligheid en taal. Met dit traject zet Renewi zich in voor de ontwikkeling en daarmee voor de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dat is de Taalkracht van Renewi!