Taalkracht behaalt social return on investment-doelstelling

28 november 2022

Taalkracht is trots op het ruimschoots behalen van de social return on investment-doelstelling. Een supermooi resultaat waar we heel blij mee zijn!

Vanuit onze overeenkomst met de Gemeente Eindhoven is het streven dat een deel van ons personeel uit bijvoorbeeld een uitkeringssituatie komt of al een langere tijd niet werkzaam is geweest. Wij zetten hier bewust op in bij het aannemen van nieuwe collega’s. Dat doen we dus met succes. En wat helemaal fijn is: we krijgen er goede en betrokken collega’s voor terug. Een mooi voorbeeld van onze Taalkracht!

Om dit te vieren heeft de Gemeente Eindhoven – vanuit team Social Return en WGT – ons verrast met een attentie om stil te staan bij deze mijlpaal.

Miljoenen voor aanpak laaggeletterdheid in Eindhoven en omgeving

25 november 2022

De Rijksoverheid heeft Zuidoost-Brabant gevraagd als een van de twee proefgebieden voor innovatieve scholing van laagopgeleiden en laaggeletterden. De regio speelde zich in de kijker door de succesvolle aanpak op dit gebied van onder meer Taalkracht. Deze instelling, onderdeel van Summa College, gaat de komende twee jaar in nauw overleg en samenwerking met onder meer …

Vacature NT2-docent

21 november 2022

Taalkracht is op zoek naar een NT2-docent. Ben jij enthousiast over volwasseneducatie? Weet jij waarom een goede beheersing van de basisvaardigheden belangrijk is? Dan is dit je kans om te solliciteren. Als NT2-docent help jij cursisten om sterker te worden in taal, rekenen en de computer. Klik hier voor de vacature.

Taalvrijwilligers voor in de les gezocht!

7 november 2022

Wij zijn hard op zoek naar toppers willen ondersteunen in onze lessen Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden! Als vrijwilliger geef je samen met de docent onderwijs aan een groep volwassen leerders. Je taken kunnen variëren van bijvoorbeeld het begeleiden van een klein groepje tot het helpen met computeren. Word je hier enthousiast van? Meld je …