De Taalkracht van cursist én vrijwilliger Jian

19 december 2022
Van cursist naar vrijwilliger. Jian deed het. Eerder nam hij enthousiast deel aan de lessen in de Alfabetiseringsgroep. De cursisten in deze groep zijn niet gewend aan het Nederlandse schrift. Ze leren dus Nederlands én een nieuw geschrift. De lessen gingen Jian goed af. Zo goed dat hij is doorgestroomd naar een hoger niveau.

Wat nog specialer is: Jian is vrijwilliger geworden in zijn oude klas. Hij ondersteunt de Alfabetiseringsgroep waar hij zelf gestart is. Hij helpt zijn oud-klasgenoten op weg, stuurt ze aan en oefent de Nederlandse woorden met ze. Wat zijn wij trots op Jian! Dat is zijn Taalkracht.

Op de foto zie je Jian – rechts – in actie als vrijwilliger.

Taalkracht behaalt social return on investment-doelstelling

28 november 2022

Taalkracht is trots op het ruimschoots behalen van de social return on investment-doelstelling. Een supermooi resultaat waar we heel blij mee zijn! Vanuit onze overeenkomst met de Gemeente Eindhoven is het streven dat een deel van ons personeel uit bijvoorbeeld een uitkeringssituatie komt of al een langere tijd niet werkzaam is geweest. Wij zetten hier …

Miljoenen voor aanpak laaggeletterdheid in Eindhoven en omgeving

25 november 2022

De Rijksoverheid heeft Zuidoost-Brabant gevraagd als een van de twee proefgebieden voor innovatieve scholing van laagopgeleiden en laaggeletterden. De regio speelde zich in de kijker door de succesvolle aanpak op dit gebied van onder meer Taalkracht. Deze instelling, onderdeel van Summa College, gaat de komende twee jaar in nauw overleg en samenwerking met onder meer …

Vacature NT2-docent

21 november 2022

Taalkracht is op zoek naar een NT2-docent. Ben jij enthousiast over volwasseneducatie? Weet jij waarom een goede beheersing van de basisvaardigheden belangrijk is? Dan is dit je kans om te solliciteren. Als NT2-docent help jij cursisten om sterker te worden in taal, rekenen en de computer. Klik hier voor de vacature.