Nederlands leren voor Oekraïeners

12 mei 2022

Wil jij als begeleider, coördinator of taalvrijwilliger Oekraïense vluchtelingen helpen om Nederlands te leren? Bekijk dan eens de tips die oefenen.nl op een rijtje heeft gezet. Zo kun je mensen uit Oekraïne, maar natuurlijk ook uit andere landen, zo snel mogelijk helpen met het leren van de Nederlandse taal. Klik hier om naar de tips te gaan.

 

Nieuwe vrijwilligers in Taalhuis Best

21 april 2022

Sinds gisteren heeft Taalhuis Best nieuwe vrijwilligers. Ze doorliepen onze vrijwilligerstraining met veel succes. De certificaten voor deze toppers werden uitgereikt door Albert Kivits, de directeur van de bibliotheek in Eindhoven. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen Ellen Reinders als coördinator van het Taalhuis en Inge van de Molengraft namens Taalkracht. Een prachtig voorbeeld …

De Taalkracht van oud-cursiste Yang

19 april 2022

Taalkracht is trots op oud-cursiste Yang Qiu! In het Groot Eindhoven verscheen onlangs een mooi artikel over haar. De Chinese Yang volgde een taalcursus bij Taalkracht en rondde deze af. Nog altijd neemt ze op donderdagavond deel aan onze spreekles. Inmiddels is Yang begonnen aan de opleiding Bedrijfsadministrateur op het Summa College. Dat Yang zich …

Vacature voor Docent NT2

11 april 2022

Zoek je een werkomgeving met echt maatschappelijke meerwaarde? Werk je graag samen met collega’s om het beste uit je cursisten te halen? Wil jij een gevarieerde baan waarbij je met diverse doelgroepen werkt? Taalkracht zoekt een docent NT2. In deze functie geef je lessen Nederlands als tweede taal (NT2), verzorg je trainingen aan taalvrijwilligers, doe …