Theater in de taalles

30 januari 2023

Onze docenten volgden pas de workshop ‘Theater in de les’ van Caroline Bakker, beter bekend als De Zinmaker. Dat was leuk en inspirerend.

In de workshop kwamen makkelijk toepasbare werkvormen aan bod om theater in de taalles te gebruiken. Natuurlijk werden de werkvormen ook getest door onze docenten. Zo oefende één klas de voltooide tijd met een theaterwerkvorm. De vraag was: ”Wat doe je?” en daarna ”Wat heb je gedaan?”. Kun jij zien wat de cursisten op deze foto hebben gedaan?! Inderdaad: Auto gereden.

Een mooie combinatie van theater en grammatica. En van leren en plezier maken tegelijk. Dat is onze Taalkracht! Wat is die van jou? Ontdek het op onze school. Meld je aan via onze website.

Nederlands oefenen in de praktijk

16 januari 2023

Onze klassen oefenen regelmatig Nederlands in praktijksituaties. Dat betekent dat we op pad gaan óf dat de praktijk naar de klas wordt gehaald. We laten je graag een paar mooie voorbeelden zien. Een wandeling door de natuur om bijvoorbeeld de namen van dieren, planten en kleuren te oefenen. Maar ook een speurtocht in de drogisterij: …

De Taalkracht van cursist én vrijwilliger Jian

19 december 2022

Van cursist naar vrijwilliger. Jian deed het. Eerder nam hij enthousiast deel aan de lessen in de Alfabetiseringsgroep. De cursisten in deze groep zijn niet gewend aan het Nederlandse schrift. Ze leren dus Nederlands én een nieuw geschrift. De lessen gingen Jian goed af. Zo goed dat hij is doorgestroomd naar een hoger niveau. Wat …

Taalkracht behaalt social return on investment-doelstelling

28 november 2022

Taalkracht is trots op het ruimschoots behalen van de social return on investment-doelstelling. Een supermooi resultaat waar we heel blij mee zijn! Vanuit onze overeenkomst met de Gemeente Eindhoven is het streven dat een deel van ons personeel uit bijvoorbeeld een uitkeringssituatie komt of al een langere tijd niet werkzaam is geweest. Wij zetten hier …